Alle berichten van admin

Sfeerverslag Klinkend Koper 2022 🎺

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 ging de eerste editie van Klinkend Koper door, de nieuwe versie van de muziekfeesten van Koninklijke Fanfare de Verbroedering van Zandvliet. De muziek stond nog steeds centraal, maar het is nu nog meer een gratis dorpsfestival voor de hele familie geworden.

In 2023 gaat Klinkend Koper door op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Iedereen welkom!

Concertfilmpjes 2022

Na 2 jaar verplichte pauze konden onze concertavonden op vrijdag 29 april en op zondag 1 mei eindelijk opnieuw doorgaan. Het werden 2 supergezellige muzikale avonden in ons lokaal 🤝!

Via deze 2 fragmentjes kan je nog even meegenieten (volgend jaar voorzien we meer batterijen en geheugen in onze camera’s 😅).

VOICES
Componist: Vangelis
Arrangement: Ron Sebregts
Dirigent: Rudi Versweyveld
Uitvoering: Koninklijke Fanfare de Verbroedering van Zandvliet

CHI MAI
Componist: Ennio Morricone
Arrangement: John Glenesk Mortimer
Dirigent: Rudi Versweyveld
Uitvoering: Koninklijke Fanfare de Verbroedering van Zandvliet

Klinkend Koper op 21 en 22 mei 🎺

Klinkend Koper is de nieuwe versie van onze traditionele zomerfeesten. Iedereen is welkom op dit gratis dorpsfestival voor de hele familie!

🎺 De muziek blijft centraal staan. ’s Namiddags komen er bevriende muziekverenigingen naar het concertpodium in ons lokaal. Zaterdagavond zorgen De Koperdieven en NAFT voor een geweldige sfeer in de tent. En op zondagavond sluit Sonorum Ementes het festival in stijl af.

🍻 Qua eten & drinken staan onze klassiekers, de pannenkoeken en croque monsieurs, nog steeds op de kaart. Maar het heerlijke ‘fanfarebroodje’ met honingham maakt zijn opwachting. En een nieuw brouwsel van onze tripel, de Glorie van Zandvliet, zal voor je koud staan.

🎯 Ook de kinderanimatie steekt in een nieuw kleedje. Met een 10-beurtenkaart kan je eendjes vissen, draaien aan het rad van fortuin, vogelpikken, ‘muziekantelen’ en je laten schminken. En er staat ook een springkasteel. Voor alle leeftijden valt er iets te beleven.

🎉 De aankleding van het terrein, de inrichting van de tent en de kramen, de sponsors, … Dat steekt allemaal in een nieuw kleedje. Kom het zelf ontdekken :-)!

Programma:

 • Zaterdag 21 mei
  • 15 uur: opening eet & drankkramen en kinderanimatie
  • 15.30 uur: Koninklijke Liberale Fanfare De XXXIV Kapellen
  • 16.30 uur: Socialistische Harmonie Vooruit Zandvliet
  • 17.30 uur: Koninklijke Fanfare Willen Is Kunnen Berendrecht
  • 18.30 uur: Koninklijke Fanfare Vermaak en Kunst Lille
  • 20.00 uur: De Koperdieven
  • 21.00 uur: NAFT
  • 01:30 uur: laatste rondje
 • Zondag 22 mei
  • 15 uur: opening eet & drankkramen en kinderanimatie
  • 15.30 uur: De Essener Muzikanten (winnaar Belgisch Kampioenschap Blaaskapellen 2022)
  • 16.30 uur: Muziekvereniging De Hoop Ossendrecht
  • 17.30 uur: Koninklijke Fanfare Verbroedering Stabroek
  • 19.00 uur: Sonorum Ementes
  • 23.30 uur: laatste rondje

Overlijden Suzanne Van Nieuwenhove

Beste muziekvrienden,

Wij ontvingen het droeve overlijdensbericht van Suzanne Van Nieuwenhove.

Suzanne en Romain waren trouwe leden van onze vereniging en waren de laatste jaren vaste bezoekers van onze wekelijkse repetities.

We wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke momenten.

Het bestuur

Overlijden Alex Van Den Dorpel

Beste muziekvrienden,

Met deze melden wij jullie het droevige nieuws van het overlijden van Alex Van Den Dorpel, jarenlang muzikant bij onze fanfare.

Wij zullen hem missen, vooral aan ‘de deur’ aan tafel van de inkom bij concerten en zomerfeesten. We zullen hem blijven herinneren als een hulpvaardige werker, altijd bezorgd om zijn vrouw Jeanne en om ons allen. De fanfare is altijd zijn uitlaatklep geweest. Hij bleef nog steeds genieten van de nieuwtjes die we vertelden via de telefoon.

Alex en Manus tijdens de zomerfeesten in 2018

De laatste drie weken werden ze allebei geveld door het Covid-beestje en geraakten ze nog in het ziekenhuis, en dat is hem teveel geworden. Daar is hij zachtjes in het bijzijn van zijn schoonzoon André ingeslapen.

Wie graag maandag naar de dienst wil gaan, en geen vervoer heeft, mag altijd contact opnemen met Lieve (0472 17 97 72), zij heeft nog enkele plaatsjes vrij in één van de auto’s.

Muzikale groetjes,
KFVZ

Sfeerverslag ‘zomerfeestje’ ☀️😎🎺🍻🥳⛈️☂️🎺🍻🥳

Nog net voor de zomervakantie, en nu het opnieuw mag en kan, organiseerden een gezellig zomerfeestje waarop iedereen welkom was.
In de zon en de regen kwamen zo’n 125 mensen genieten van heerlijke krokskes en pannenkoeken, enthousiast getapte pintjes, vrolijke klanken van De Koperdieven, het weerzien met oude bekenden en de gastvrije fanfaresfeer.

20210627_102847-scaled

Afbeelding 1 van 40

KFVZ solo, duo, trio, … 5: Verbroedering met Halfvasten

Zondag 14 maart zouden we onze jaarlijkse Halfvastenuitstap maken. Maar het is een ‘uitstapje’ geworden. Zonder pintjes, niet rond de biljart, … maar wél coronaveilig met muziek, en optimisten.

Het Keizerschap, gepland voor 21 maart, wanneer we onze Halfvastenkielen ook dragen, krijgt gelukkig een nieuwe datum op 26 september :-)!

Verbroedering
Verbroedering, de optimisten.
Verbroedering, dat zijn artiesten.
Zij zijn al jaren heel de streek hierdoor gekend.
Voor ’t fijn muziek en ook voor ’t goei amuzement.
Kop omhoog, zoo moet ge spreken.
Kop omhoog, in elk geval.
Laat de moed niet steken.
En zoo komen we overal.

Refrein van het lied geschreven voor het 79-jarig bestaan van de fanfare, gevierd op 28 juni 1947. Het was het openingslied van het feest. Het 75-jarig bestaan is niet gevierd vanwege WOII. We zingen dit nog steeds bij de meeste van onze ledenactiviteiten.

Overzicht van de KFVZ solo, duo, trio, … filmpjes