Categorie archief: Geen categorie

Overlijden Sandra Salden

Beste muziekvrienden,

met veel droefheid brengen we het nieuws dat ons goedlachse, vriendelijke muzikant-bestuurslid Sandra Salden op veel te jonge leeftijd overleden is.

Met haar ‘slag’, ‘lach’ en ‘humor’ kon ze iedereen bekoren.
Ze had voor iedereen een vriendelijk woord of gebaar.

Dinsdagmorgen 2 april om 10 uur , nemen we afscheid van haar in ’t Zand te Berendrecht.

Met ingetogen muzikale groeten,
Lieve Vermaelen, secretaris

Overlijden Swa Rul

Beste muziekvrienden,

Hierbij vinden jullie het overlijdensbericht van Swa Rul.

Swa was jarenlang een vaste waarde achter de pupiter van de baritons. Ook was hij vele jaren te vinden aan de inkomtafel in de tent van onze zomerfeesten.
Ik zal mij Swa blijven herinneren als iemand die steeds voor een vrolijke noot kon zorgen.

Met muzikale groeten,
Marcel


Glorie te koop aan 2 euro

Ons fanfarebiertje ‘De Glorie van Zandvliet’ is op onze activiteiten te koop aan 3 euro. De meeneemprijs om er thuis van te genieten is voortaan 2 euro. Er is ook nog een beperkt aantal 75 cl-flessen aan 6 euro te koop. En glazen kosten 3 euro.


Dagboek Verbroedering hoofdstuk 50: De Verbroedering op zondag 13 januari

Tijdens de jaarvergadering konden de fanfareleden nog eens allemaal, soms een beetje nerveus, een persoonlijk woordje ter afsluiting van het feestjaar achterlaten. ‘Familie’, ‘vrienden’, ‘muziek’, ‘plezier’ en ‘werken’ waren veel gebruikte woorden.

Wie ook nog een woordje wil toevoegen, graag een seintje aan Pieter (pieter.berendrecht@gmail.com ) , want dan maken we nog een hoofdstukje 50 bis ;-).

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken

Dagboek Verbroedering 49: De jaarvergadering op zondag 13 januari

Tijdens de jaarvergadering overliepen voorzitter Marcel, secretaris Lieve en penningmeester Marc het voorbije muzikale jaar (in detail). Vervolgens lichtte het bestuur de voorstellen voor de investeringsbegroting in het nieuwe werkingsjaar toe. De aanwezige leden konden vragen stellen en voorstellen voor de begroting doen. Dit officieel moment wordt traditioneel voorafgegaan en afgesloten met het spelen van drie marsen. Deze keer blikte de fanfare ook terug op het voorbije feestjaar. De 24 pagina’s tellende extra editie van het magazine ‘ikwashier.live’ werd verdeeld onder de aanwezigen. Ook de borden aan de buitengevel waren de dag voordien vernieuwd volgens de ‘nieuwe huisstijl’. Onder het nuttigen van enige Glorie’s werd nog lang nagepraat…

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken

Dagboek Verbroedering 48: De jeugd is de toekomst

Bij KFVZ zijn de meeste muzikanten van eigen kweek. Al vele jaren is de jeugdwerking er heel belangrijk. Op dit moment zijn er 36 muzikanten in opleiding, waarvan er al een aantal ook aan de ‘grote repetitie’ deelnemen. Hubert is de drijvende kracht achter de muziekopleiding, waar kinderen vanaf het derde leerjaar op kunnen instappen. Sinds kort neemt Rudi de slagwerkers, en enkele van de gevorderde blazers, onder zijn hoede. In deze reportage zien we in volgorde van verschijnen: Aldert Descheemaeker, Nohri De Rango, Witse Van Linden, Jules Gysen, Wout Linders en Myro Averens.

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken

Dagboek Verbroedering 47: kerstborrel Noordland op dinsdag 18 december

Op dinsdag 18 december 2018 vond de ‘Kerstborrel’ van kleuter- en lagere school Noordland plaats. Een organisatie van het oudercomité om met de verkoop van hapjes en drankjes geld in te zamelen voor de heraanleg van de speelplaatsen. Heel wat muzikanten zijn zelf op Noordland naar school geweest, hebben er kinderen of kleinkinderen rondlopen en eentje is er zelfs kleuterjuf (Nancy). Dan heb je snel een tiental muzikanten bij elkaar voor het blazen van enkele kerstdeuntjes, zodat de avond weer net iets sfeervoller wordt.

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken

Dagboek Verbroedering 45-46: kerstconcert en kerstmarkt op zondag 16 december

Op zondag 16 december speelden we in het voorprogramma van Sofie tijdens het jaarlijkse kerstconcert van Vrijetijdscentrum De Schelde in de Sint-Gertrudiskerk van Zandvliet. Sofie bracht samen met haar groep een concert met de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en enkele leuke verrassingen.

Na het warmblazen van de instrumenten in het oud-gemeentehuis van Zandvliet, en het inspelen achter de pupiters in de kerk, waren muzikanten en dirigent er klaar voor. Ze brachten na een stevige intro met ‘Fanfare for a new age’ enkele ingetogen klassiekers zoals ‘Cavatina’, ‘Hallelujah’ en ‘Tosselli’s serenata’ en sloten af met ‘White Christmas’.

Na het concert opende het kerstmarktje van de fanfare met hartverwarmende spijzen en dranken voor jong en oud. Enkele muzikanten brachten nog eenvoudige versies van bekende en minder bekende kerstliedjes.

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken

Dagboek Verbroedering 36: zes verbroederingsconcerten

In het najaar spelen we meerdere ‘verbroederingsconcerten’ bij bevriende muziekverenigingen. Daar brengen dirigent en muzikanten dan een selectie uit het jaarconcert. Het bestuur legt voor de verdere verplaatsingen een bus in zodat muzikanten en leden-supporters er een zorgeloze uitstap van kunnen maken. De fanfare heeft ook de goede gewoonte om minstens één uur voor én na het eigen optreden aanwezig te zijn. Da’s een mooie vorm van respect voor de muzikanten die voor én na hen op het podium zitten. De bezochte muziekverenigingen zie je in het voorjaar vaak terug tijdens de zomerfeesten van KFVZ.

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken