Dagboek Verbroedering 9: Gansrijden met Bloaskapel De Ganzekes op 10 februari 2018

Tijdens het ganzenrijden en op Dollen Destag begeleidt Bloaskapel De Ganzekes de feestelijkheden bij ‘Vermaak na Arbeid’, de Zandvlietse ganzenrijders. Ruiters, paarden en voetvolk trekken door Zandvliet op sleeptouw genomen door de muzikanten.

Veel leden van de Koninklijke Fanfare de Verbroedering van Zandvliet zijn sterk verbonden met het het sociale leven in het dorp. Onder de muzikanten van Bloaskapel De Ganzekes herken je dan ook heel wat gezichten van KFVZ, net zoals bij het voetvolk en in het publiek.

Wie dacht dat hij op de Botermarkt alles van het ganzenrijden zag, heeft het mis. Je volgt in deze video de route van de muzikanten van Bloaskapel De Ganzekes…

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken