Dagboek Verbroedering 45-46: kerstconcert en kerstmarkt op zondag 16 december

Op zondag 16 december speelden we in het voorprogramma van Sofie tijdens het jaarlijkse kerstconcert van Vrijetijdscentrum De Schelde in de Sint-Gertrudiskerk van Zandvliet. Sofie bracht samen met haar groep een concert met de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en enkele leuke verrassingen.

Na het warmblazen van de instrumenten in het oud-gemeentehuis van Zandvliet, en het inspelen achter de pupiters in de kerk, waren muzikanten en dirigent er klaar voor. Ze brachten na een stevige intro met ‘Fanfare for a new age’ enkele ingetogen klassiekers zoals ‘Cavatina’, ‘Hallelujah’ en ‘Tosselli’s serenata’ en sloten af met ‘White Christmas’.

Na het concert opende het kerstmarktje van de fanfare met hartverwarmende spijzen en dranken voor jong en oud. Enkele muzikanten brachten nog eenvoudige versies van bekende en minder bekende kerstliedjes.

Naar het overzicht van alle Dagboekhoofdstukken